Descobreix totes les activitats culturals que t’ofereix l’illa de Menorca
Què
On
Quan
 
LOGO
 
 
 

PETRA. Aproximacions contemporànies a la cultura talaiòtica

PETRA. Aproximacions contemporànies a la cultura talaiòtica
 
Exposicions. Diferents artistes proposen diverses lectures sobre com l'home, amb les seves accions materials i espirituals, ha canviat el significat de la pedra, que deixa de ser natura per incorporar un valor cultural.
Informació
Observacions
Com arribar-hi
Informació
Inauguració el 15 de novembre a les 20.00?h.

El Roser de Ciutadella acollirà a partir del 15 de novembre l'exposició "PETRA. Aproximacions contemporànies a la cultura talaiòtica". Vuit artistes proposen diferents lectures sobre com les persones, amb accions físiques i simbòliques, li han donat un valor cultural a la pedra. I ho fan reflexionant entorn el significat de la pedra a la cultura talaiòtica de Menorca.

El paisatge de l'illa de Menorca, amb gairebé 1.600 jaciments arqueològics, no es podria entendre sense aquests símbols mil·lenaris que sembla que sempre hagin estat presents únics al món. L'exposició presenta un conjunt d'artistes que exploren, des de l'era de la tecnologia i la realitat virtual, la monumentalitat d'aquestes restes de més de 4.000 anys d'antiguitat per posar en evidència el dràstic canvi que han experimentat conceptes com la durabilitat, el patrimoni i el paisatge.

L'exposició ofereix la seva lectura de l'acte arbitrari de col·locar la pedra de l'única manera en què la naturalesa no podrà fer-ho mai: verticalment. El grup d'artistes que formen PETRA ( "pedra" en llatí) són: Arnulf Björndal, Cristian Herrera Dalmau, Francesc Torres, Gabriel Ruiz Larrea, Núria Marquès, Paca Florit, Tonia Coll i Zulema Bagur.

La idea original del projecte és de Zulema Bagur i l'exposició compta amb el comissariat artístic de Marta Coll, el comissariat de producció d'Inés Garrell i el suport artístic de Tónia Coll.

PETRA és una exposició promoguda pel Consell Insular de Menorca i compta amb el suport dels Ajuntaments de Maó i Ciutadella i la col·laboració de Fundació Baleària, l'Hotel Heversac i el Govern Balear.
ObservacionsCom arribar-hi
Veure ruta
Del 15/11/2019 al 11/01/2020
971 38 35 63
Imatges relacionades

 
Propostes similars
Exposició Terres llunyanes
On: Sala d'Exposicions El Roser
Quan: Del 10 de juliol al 30 d'agost
Programa d'excursions: “Som Talaiòtcs?"
On:
Quan: Del 19/01/2020 al 13/12/2020
Ruta Francesc d'Albranca 2020
On: Es Migjorn Gran
Quan: Del 07/07/2020 al 25/08/2020