Descobreix totes les activitats culturals que t’ofereix l’illa de Menorca
Què
On
Quan
 
LOGO
 
 
 

Sortides per la sostenibilitat

Sortides per la sostenibilitat
 
Visites guiades, excursions, rutes i itineraris. Dues sortides educatives, la primera; pels barrancs del sud de l’illa, i la segona; una ruta pel camí de cavalls amb una vessant més antropològica.
Informació
Observacions
Com arribar-hi
Informació
Aquest mes d’abril volem aprofitar la primavera i des del servei d’Educació Ambiental del GOB seguim amb ganes de sortir d’excursió. Per açò tenim preparades per aquest mes dues sortides per la sostenibilitat. Així idò, dissabte 17 d’abril ens endinsarem dins els barrancs del sud de l’illa, i dia 24 d’abril farem una ruta pel camí de cavalls amb una vessant més antropològica.

En la primera activitat, dia 17, parlarem de la formació dels barrancs, tan identitaris del sud de Menorca, de la biodiversitat que hi trobam i de la manera amb què l’ésser humà s’ha relacionat amb aquests espais tan emblemàtics.
La setmana següent, dia 24, unirem natura i cultura en una excursió per interpretar les construccions humanes durant la història de Menorca i la seva relació amb el medi ambient i el paisatge.

Sempre partirem a les 9’00 h fins aproximadament les 13’30 h per travessar boscos, platges, penyes, tanques, urbanitzacions, jaciments i barrancs. També tindrem temps per descansar i compartir un berenar de productes de Custòdia Agrària i fer diferents dinàmiques sobre el tema de cada sortida. 

Els joves de 12 a 16 anys que tenguin ganes de trescar i conèixer més profundament el sud de Menorca i les seves realitats estan convidats a compartir aquestes sortides. Per a les dues rutes, el grau de dificultat és mitjà i es recomana dur calçat apte per a humitats. Serà obligatori l'ús de mascareta. Per raons de seguretat sanitària i d’organització, les places són limitades i a l’inici de l’activitat es passarà llista dels assistents.

Aquestes dues activitats s'emmarquen dins el projecte «Sortides per la sostenibilitat», sis sortides que representen els diferents espais que podem trobar a Menorca: costa nord, costa sud, barranc, bosc, zona agrària, espai urbanitzat... En relació amb cada zona, parlam d’un tema ambiental diferent: la biodiversitat i les activitats humanes, el medi marí i els residus, l’agricultura i l’alimentació, la geologia i l’antropització de l’illa...

Ja us podeu inscriure clicant el següent enllaç. Un cop inscrits us informarem sobre els punts exactes de trobada i altres aspectes logístics. El preu de cada sortida és de 5 euros i inclou el monitoratge, el berenar i una guia del medi ambient de Menorca.

Aquesta iniciativa és possible gràcies principalment al patrocini del Fons Menorquí de Cooperació i el seu projecte d’Educació per a la Ciutadania Global i Desenvolupament Local.

Animau-vos a explorar, a compartir i a conèixer!
ObservacionsCom arribar-hi
Veure ruta
Menorca
17/04/2021 i 24/04/2021
https://www.gobmenorca.com
Propostes similars
SOM TALAIÒTICS? 6a edició 2021
On: Monuments talaiòtics de Menorca
Quan: De març a desembre de 2021
Visites guiades per mostrar la rehabilitació del Convent de Sant Diego
On: Convent de Sant Diego
Quan: A partir del 04/05/2021: dimarts, dijous i dissabtes - matí
Nàufrags, corsaris i captius
On: Parc Natural de s'Albufera des Grau
Quan: 15/05/2021 - 9.30 h i 10.45 h